Municipalitatea sprijina proiectele ce vizeaza diminuarea abandonului scolar

Municipalitatea sprijina proiectele ce vizeaza diminuarea abandonului scolar

Primăria Municipiului Giurgiu în calitate de partener în proiectele “Oportunităţi egale la educaţie pentru o societate incluzivă” şi „Şcoală după şcoală – primul pas spre succesul şcolar şi profesional” derulate de Şcoala nr. 10 sprijină în continuare buna desfăşurare a acestora.
În şedinţa extraordinară din 9 octombrie, consilierii locali au votat în unanimitate, acordarea unui sprijin financiar în valoare de 28.000 de lei în vederea continuării celor două proiecte.
Sprijinul financiar acordat de către municipalitate va fi necesar pentru acoperirea cheltuielilor ce se vor efectua în perioada septembrie-octombrie 2014, pentru sustenabilitatea proiectelor.
Activităţile desfăşurate în cadrul celor două proiecte urmăresc îmbunătăţirea rezultatelor şi a frecvenţei şcolare prin suport educaţional, în vederea prevenirii părăsirii timpurii a şcolii la nivelul învăţământului primar, îmbunătăţirea standardului de viaţă şi a stării de sănătate a elevilor. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea bazei materiale a centrului prin achiziţionarea de echipamente şi materiale necesare desfăşurării activităţilor.
Elevii vor beneficia, pe lângă orele de meditaţii, burse pentru nevoile şcolare, masă caldă oferită zilnic şi de serviciile unui mentor în vederea creşterii oportunităţilor de accesare a învăţământului. Plata va fi suportată din prevederile existente în bugetul local de venituri şi cheltuieli pe anul 2014.
Grupul ţintă al proiectelor sunt sunt 30 de elevi de la clasele I-IV, aflaţi în risc de abandon şcolar , care provin din familii de etnie rromă, monoparentale sau dezavantajate economic şi de asemenea alţi 10 elevi de la clasele VII-VIII, aflaţi în pragul abandonului şcolar ce primesc sprijin financiar şi servicii de mentorat în vederea îmbunătăţirii rezultatelor şcolare.

Ultima modificare: 10.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Municipalitatea face demersuri pentru a primi sprijin financiar de la Guvern, pentru incalzirea orasului

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.